FINEZZA BAGNO
Finezza Bagno

Στους πελάτες και στους συνεργάτες μας παρέχουμε εντελώς δωρεάν !

Μελέτη - Aρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Μελέτη - Αρχιτεκτονικός σχεδιασμόςΕιδικοί συνεργάτες μας, Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές - Designers, μελετούν και σχεδιάζουν τον χώρο σας προτείνοντας τις ιδανικές λειτουργικά και αισθητικά λύσεις.                                                            .


Τηλεφωνική Υποστήριξη

Τηλεφωνική ΥποστήριξηΚαλέστε το τηλεφωνικό μας κέντρο: +30 2897042533 από 8:00 έως 16:00 και ενημερωθήτε για τεχνικά θέματα ή τεχνικές συμβουλές σε σύντομο χρονο.


Υποστήριξη on line.

Υποστήριξη on line.Στείλτε μας στο finetsabagno@gmail.gr e-mail για τεχνικά ή άλλα θέματα που σας απασχολούν και σε σύντομο χρόνο θα σας απαντήσουμε.

Εγγύηση προϊόντων.

Εγγύηση προϊόντωνΠαρέχουμε Εγγύηση της Εξαιρετικής Ποιότητας των προιόντων μας που διαρκεί στο χρόνο.


Mεταφορά εμπορευμάτων.

Mεταφορά εμπορευμάτωνΗ μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται δωρεάν με οχήματα της εταιρίας μας και μέχρι απόσταση 30χλμ.

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Γενικές Ερωτήσεις

Τι είναι η θερμοστατική μπαταρία;

Η μπαταρία λουτρού Thermo με κομψό σχεδιασμό και εξελιγμένη τεχνολογία σας προσφέρει συγκεκριμένη θερμοκρασία και σας επιτρέπει να προ-ρυθμίσετε τη θερμοκρασία,αποοφεύγοντας έτσι κάθε κίνδυνο εγκαύματος,χάρη στη θερμοστατική μπαταρία μπρείτε να ρυθμίζετε γρηγορότερα τη θερμοκρασία και έτσι εξοικονομείτε νερό.
Το σύστημα ασφαλείας ενεργοποιείται αυτόματα όταν η παροχή κρύου νερού διακοπεί,ή μειωθεί,με αποτέλεσμα η μπαταρία να διατηρεί συγκεκριμένη θερμοκρασία στο νερό κατά τη διάρκεια του ντους.
Έτσι προστατεύεστε από ξαφνικές αλλαγές στην παροχή νερού (παράλληλη ροή νερού από άλλη βρύση ή τράβηγμα από καζανάκι).
Ιδανική για παιδιά,άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους.

Θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κάλυμμα λεκάνης και δεν γνωρίζουμε το μοντέλο, τι κάνουμε;

Τα καλύμματα λεκάνης διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και τον οίκο κατασκευής τους.
Αν δεν γνωρίζετε το μοντέλο είναι σημαντικό να εντοπίσετε τη μάρκα, τον οίκο κατασκευής της λεκάνης ή του καλύμματος.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε κανένα στοιχείο, φτιάξτε ένα «πατρόν» σε χαρτί εφημερίδας, ζωγραφίζοντας το περίγραμμα της λεκάνης και τη θέση των δύο οπών στήριξης του καλύμματος.

Τι είδους πλακάκια υπάρχουν;

Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη πλακιδίων, ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής τους, το χώρο χρήσης τους, την επιφάνεια τους, το σχέδιο τους, τις διαστάσεις τους.

Οι διαφορετικές τεχνολογίες παραγωγής μας δίνουν τα γρανιτοπλακάκια (ή πορσελανάτα), τα λευκόπαστα, τα κοκκινόπαστα, τα cotto, τα klinker κλπ., επισμαλτωμένα ή μη.

Ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπάνιο, δάπεδο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, στον τοίχο της κουζίνας και στην πισίνα.

Ανάλογα με το σχέδιο τους χαρακτηρίζονται σε τεχνικά πλακάκια, αρχιτεκτονικά, απομίμηση μαρμάρου, ξύλου, πέτρας κλπ.

Ανάλογα με την επιφάνεια τους χωρίζονται σε ματ, γυαλιστερά και ημι-γυαλιστερά (semi-levigato, lappato).

Ανάλογα με τις διαστάσεις τους μπορεί να είναι ψηφίδες, μικρών διαστάσεων, μεγάλων διαστάσεων, τετράγωνα, μακρόστενα ή πολυεδρικά.

Ανάλογα με το πάχος τους, μπορεί να είναι λεπτά (slim, kerlite), πχ 5mm πάχους, κανονικά, από 7mm έως 10mm και spessorato, άνω των 12mm. 

Πώς επιλέγουμε αξεσουάρ μπάνιου;

Τα αξεσουάρ μπάνιου ολοκληρώνουν την αισθητική του μπάνιου, προσθέτοντας την τελική πινελιά.
Η σημερινή γκάμα των αξεσουάρ προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη.
Πέραν από τις κλασικές επιλογές σε χαρτοθήκες, σαπουνοθήκες κλπ, επιλέξτε ανάμεσα σε ποικιλία από πετσετοκρεμάστρες, κρίκους, ραφοπετσετοθήκες, ράφια πετσέτων, dispenser υγρού σαπουνιού, χαρτοθήκες με ή χωρίς καπάκι, χαρτομαντηλοθήκες, καλόγηρους, θερμαντικές πετσετοθήκες κλπ.
Για κοινόχρηστους χώρους με μεγάλη κίνηση (ξενοδοχεία, αεροδρόμια, σταθμούς κλπ.) υπάρχουν ειδικές σειρές σε σχεδιασμό και υλικά κατασκευής (π.χ. ανοξείδωτα ιδιαίτερης αντοχής με εγγύηση εφόρου ζωής, αντιβανδαλικά προϊόντα, ΑΜΕΑ κλπ).

Θα προκληθούν γρατζουνιές στον καινούριο μου ανοξείδωτο νεροχύτη;

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, θα προκληθούν γρατζουνιές στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας. Ωστόσο, όσο παλιώνει ο νεροχύτης, οι γρατζουνιές θα γίνονται λιγότερο εμφανείς και θα ενσωματωθούν στην επιφάνεια.

Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες αντέχουν στις ακραίες θερμοκρασίες;

Ο ανοξείδωτος νεροχύτης αντέχει στις πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στραγγίσετε καυτά ζυμαρικά στον νεροχύτη και να τα ξεπλύνετε με παγωμένο νερό χωρίς να προκληθεί ζημιά στην επιφάνεια του νεροχύτη.

Πώς καθορίζεται η χωρητικότητα του νεροχύτη;

Οι 3 βασικές μετρήσεις για σύγκριση των μεγεθών νεροχύτη είναι οι εξής:

 • βάθος – απόσταση από το πάνω μέρος του χείλους έως τον πυθμένα του νεροχύτη δίπλα στο σιφόνι
 • κλίση – κλίση προς τα μέσα κάθε πλευράς του νεροχύτη από το χείλος έως τον πυθμένα
 • ακτίνα – μέτρηση των γωνιών και του πυθμένα της γούρνας στα σημεία ένωσης των πλαϊνών τοιχωμάτων με τον πυθμένα

Όσο βαθύτερη είναι η γούρνα, όσο πιο ίσια είναι η κλίση και πιο μικρή η ακτίνα, τόσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει ο νεροχύτης.

Ποιες οι ιδιότητες του Duropoxy της Durostick;

Αρμόστοκος και κόλλα πλακιδίων δύο συστατικών, χωρίς διαλύτες.
Με βάση εποξειδικές ρητίνες και επιλεγμένα χαλαζιακά αδρανή, διατίθεται σε 32 αποχρώσεις, όμοιες των τσιμεντοειδών της DUROSTICK. 
Οι επιλεγμένες αποχρώσεις του,διασφαλίζουν τέλεια ομογένεια του χρώματος, χωρίς να ξεθωριάζει ή να αποχρωματίζεται με το πέρασμα του χρόνου. 
Εμφανίζει μοναδικές ιδιότητες σε επενδύσεις πλακιδίων κάθε τύπου, τόσο στην αρμολόγηση όσο και στη συγκόλληση τους.
'Εχει εξαιρετική ανθεκτικότητα στα οξέα, τα αλκάλια, τα ισχυρά καθαριστικά, σε αρκετούς οργανικούς διαλύτες στο χλωριωμένο καθώς και στο θαλασσινό νερό.
'Εχει άριστη εργασιμότητα, υψηλή πρόσφυση στις παρυές των αρμών, παρέχει απόλυτη στεγανότητα και δεν λεκιάζει. Είναι μη απορροφητικός, δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, καθαρίζεται εύκολα ενώ είναι κατάλληλος και σε χώρους όπου απαιτείται αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Λόγω της υψηλής θιξοτροπίας του, είναι κατάλληλος για αρμολόγηση σε πλάτη αρμών 1-20 mm,
χωρίς να ''κρεμάει'' στις κάθετες επιφάνειες και χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας μέσα στη μάζα του.
Κατατάσσεται ως κόλλα στην κατηγορία R2T κατά EN 12004 και ως στόκος στην κατηγορία RG κατά EN 13888.

Πού εφαρμόζεται ο Duropoxy της Durostick;

Είναι απαραίτητος σε χώρους,όπως βιομηχανίες τροφίμων, (κρεάτων-ψαριών-λαχανικών-φρούτων) σφαγεία,εργαστάσια ,γαλακτοκομικών προ'ι'όντων,οινοποιεία, χημικά εργοστάσια, φαρμακοβιομηχανίες, πλυντήρια αυτοκινήτων,κοινόχρηστες τουαλέτες, κολυμβητήρια, πισίνες,κτλ.
Είναι κατάλληλος για οριζόντιες και κάθετες εφαρμογές,τόσο σε εσωτερικούς,όσο και σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να τριχιάζει.
Είναι ιδανικός για χώρους υψηλής υγρασίας όπως κουζίνες και μπάνια καθώς και για την αποκατάσταση φθαρμένων τσιμεντοειδών αρμόστοκων, ακόμη και σε μικρά πάχη εφαρμογής.
Τύποι λεκάνης

Τι τύποι λεκανών υπάρχουν;

Ο κυριότερος διαχωρισμός τους γίνεται με βάση τον τύπο της αποχέτευσης. Έτσι έχουμε τις Πίσω Στόμιες και τις Κάτω Στόμιες. Στίς πρώτες η έξοδος της αποχέτευσης είναι στην πίσω πλευρά της τουαλέτας και είναι πλέον ο συνηθέστερος τύπος λεκάνης ιδίως στις αστικές περιοχές όπου έχουμε πολυόροφα κτίρια. Στόν δεύτερο τύπο η έξοδος είναι στο κάτω μέρος της λεκάνης και τον συναντούμε σπάνια πλέον σε μονοκατοικίες.

Ένας δευτερεύων διαχωρισμός γίνεται με βάση την μορφολογία της λεκάνης όσον αφορά την απόσταση του κορμού της από τον τοίχο. Διατίθενται οι λεκάνες οι οποίες εφάπτονται με τον τοίχο χωρίς να αφήνουν κενό και ονομάζονται Back to Wall ( BTW ). Χωρίς καμιά αμφιβολία είναι πιό καλαίσθητες παρουσιάζουν όμως προβλημα καθώς δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε περιπτώσεις όπου η αποχέτευση της τουαλέτας δεν είναι ακριβώς πίσω από αυτήν. Σε κάθε τέτοια περίπτωση καταλληλότερες είναι αυτές που κατά την εγκατάστασή τους δεν εφάπτονται με τον τοίχο και έτσι είναι δυνατή η διέλευση της αποχέτευσης από το πλάι. Σε νέες κατασκευές θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε αποφασίσει τον τύπο λεκάνης που θέλουμε,  έτσι ώστε να γίνει η σωστή προεργασία των υδραυλικών. Ιδιαίτερα εάν θέλουμε να τοποθετήσουμε λεκάνη Back to Wall θα πρέπει η αποχέτευση να είναι ακριβώς πίσω από την λεκάνη καθώς επίσης και η παροχή για το καζάνι. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείται το τεχνικό σχέδιο του κατασκευαστή.

Διαχωρισμός γίνεται ανάλογα και με το σχήμα της λεκάνης. Υπάρχουν οι λεκάνες ορθογώνιου σχήματος αλλά και αυτές με oval σχήμα. Η σωστή επιλογή θα πρέπει να γίνει με γνώμονα την συνολική αισθητική του χώρου. Η σημερινή τάση στην αγορά των ειδών υγιεινης επιβάλει περισσότερο καθαρές γεωμετρικές γραμμές με αφαιρετική διάθεση. Βέβαια η επιλογή μιάς κλασσικής λεκάνης παραμένει μια διαχρονική επιλογή η οποία θα πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με την όλη διακόσμηση του μπάνιου.

Όλα τα μοντέλα συνοδεύονται από μηχανισμό διπλής ενέργειας  ( 3 η 6 Lit ) για οικονομία στην κατανάλωση νερού στο καζάνι. Όσον αφορά τα καλύματα ανάλογα με το μοντέλο διατίθενται με κάλυμα απλό η με κάλυμα ελεγχόμενης πτώσης τα λεγόμενα Soft Close. Τελευταία έχουν εμφανιστεί και τα αποσπώμενα καλύματα, για την ευκολότερη πλύση τους. Σε κάθε προιόν μπορείτε να ενημερωθείται και να επιλέξετε αυτό που καλύτερα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Μπαταρίες κουζίνας

Πώς να επιλέξω μπαταρία κουζίνας;

Στον τοίχο ή στον πάγκο;

Αν προτιμάτε στον τοίχο, προσέξτε το ύψος του ρουξουνιού (ράμφους) της μπαταρίας να μην βρίσκει με το παράθυρο.   Απ’ την΄αλλη πλευρά, το χαμηλό ρουξούνι εμποδίζει το στρίψιμο του δεξιά-αριστερά, αν υπάρχουν μεγάλες κατσαρόλες στον νεροχύτη.
 
Το τελευταίο σημείο θα πρέπει να το προσέξετε και αν η επιλογή σας είναι μπαταρία πάγκου, προτιμήστε τα ψηλά ρουξούνια σχήματος Γ και όχι τα διαγώνια.

Αναρωτηθείτε αν σας βολεύει το ντους, υπάρχουν μοντέλα που έχουν το ντους στον πάγκο, δίπλα στην μπαταρία και άλλα που το έχουν στο ρουξούνι τους, αποσπώμενο.

Απλή ή αναμικτική (με μηχανισμό μίξης ζεστού-κρύου μέσω ενός χειριστηρίου) , εξοικονόμησης νερού (με διακόπτη στο 50% της ροής).

Η διάμετρος του μηχανισμού και το βάρος της μπαταρίας ξεχωρίζουν μια καλή από μια μέτρια μπαταρία.

Οι μηχανισμοί φθείρονται απ’ τα άλατα μες στα χρόνια, αποφύγετε μια ανώνυμη φθηνή μπαταρία, οι επώνυμες μάρκες προσφέρουν σήμερα εξαιρετικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Πώς καθαρίζονται σωστά οι μπαταρίες μπάνιου και κουζίνας;

Τα οξέα, είναι κύριο συστατικό των καθαριστικών για την απομάκρυνση των αλάτων. Κατά τον καθαρισμό των εξαρτημάτων ωστόσο, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα:
· Χρησιμοποιείτε μόνο τα καθαριστικά, τα οποία είναι κατάλληλα για χρήση.
· Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν οξέα αλάτων, μυρμηκικό οξύ και οξέα ξυδιού, διότι μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές.
· Και τα καθαριστικά που περιέχουν φωσφορικό οξύ, μπορούν να αποβούν επικίνδυνα.
· Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν χλωριούχο λευκαντικό
· Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που μπορεί να προκαλέσουν χαρακιές, σκληρά σφουγγάρια ή πανιά με μικρο-ίνες.
· Απαγορεύεται η μίξη των καθαριστικών.

Σωστός τρόπος καθαρισμού και περιποίησης :
Ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης των καθαριστικών. Γενικά όμως ισχύουν τα ακολούθα:
· Κάντε σωστό καθαρισμό.
· Μην αφήνετε τα καθαριστικά να δράσουν για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται.
· Μπορείτε να μειώσετε την εμφάνιση αλάτων με το συχνό καθαρισμό.
· Τα άλατα απομακρύνονται με ειδικά καθαριστικά.
· Μη ρίχνετε το προϊόν απευθείας στα προϊόντα. Περιχύστε το σε κάποιο πανί ή σφουγγάρι, ώστε να γίνεται καλύτερο καθάρισμα, σε σημείο που μπορεί να φτάσει το πανί ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές.
· Ξεπλύνετε το προϊόν μόνο με καθαρό νερό, ώστε να εξαφανιστούν και τα τελευταία υπολείμματα.

Σημαντική πληροφορία
Ακόμη και τα είδη που χρησιμοποιούμε για το σώμα μας, όπως υγρά σαπούνια, σαμπουάν και αφρόλουτρα, μπορούν να προκαλέσουν ζημιές. Και εδώ ισχύει το ξέβγαλμα με νερό μετά τη χρήση τους.
 
Λάθος τρόπος καθαρισμού και περιποίησης
Μη χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση σφουγγάρια απορρυπαντικών με μη λεία επιφάνεια. Οι όμορφες λείες επιφάνειες θα χαραχθούν.
Θερμοστεγάνωση

Τι είναι η εξωτερική θερμοστεγάνωση ενός δώματος;(ταράτσας)

Είναι η παρεμβολή μεταξύ της ταράτσας και του εξωτερικού περιβάλλοντος ενός μονωτικού υλικού με παράλληλη στεγανοποίηση της ταράτσας έναντι της υγρασίας του περιβάλλοντος,της βροχής και κάθε άλλης πηγής υγρασίας.
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι άλλο μόνωση και άλλο θερμοστεγάνωση ενός δωματίου.

Ποια είναι τα οφέλη της θερμοστεγάνωσης;

 • Με τη θερμοστεγάνωση δημιουργούμε έναν αποτελεσματικό προστατευτικό μανδύα στην ταράτσα,στην πλέον εκτεθειμένη δομική επιφάνεια ενός κτηρίου (ηλιακή ακτινοβολία,βροχή,παγετός,χιόνι.)
 • Αποτρέπουμε την υγρασία και τους χημικούς ρύπους του περιβάλλοντος να διεισδύσουν στο σκυρόδεμα της πλάκας προκαλώντας την αποσάθρωση και ενανθράκωση του,την οξείδωση του σιδήρου οπλισμού και εν τέλει την πρόκληση σημαντικής βλάβης που πιθανόν να επιρρεάσει τη στατικότητα της πλάκας και κατ'επέκταση του κτηρίου.
 • Η τοποθέτηση μονωτικού υλικού στην επιφάνεια της πλάκας συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων κάτω από αυτή τους θερμούς μήνες, ενώ αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό, τη μεταφορά της θερμότητας προς το εξωτερικό περιβάλλον τους ψυχρούς μήνες.Έτσι συμβάλλει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση και το δροσισμό των χώρων αυτών.

Το σπίτι μου έχει κατασκευαστεί πριν από δεκατετίες θα αντέξει το βάρος αυτό της θερμοστεγάνωσης;

Η στατικότητα του κάθε κτηρίου και η δυνατότητα του να φέρει φορτία (βάρος) είναι το πρώτο θέμα που
πρέπει να μας απασχολεί.
Η επιβάρυνση του κτηρίου με φορτία της τάξης των 12-16kg/m2 που αφορά σε ελαφρύ τύπου θερμοστεγανώσεις, κατά τεκμήριο, δεν δημιουργεί κάποιο θέμα ακόμη και σε παλιά κτήρια.
Ωστόσο,επειδή κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της, για τη διάλυση των οποίων αμφιβολιών, καλό είναι να ζητείται γνώμη μηχανικού επί του θέματος.
Ρωτήστε μηχανικό και στην περίπτωση θερμοστεγάνωσης με χρήση τσιμεντοκονίας ρύσεων,όπου η επιβάρυνση ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να κυμανθεί από 70-150kg.

Στην ταράτσα μου επειδή υπάρχει ήδη επένδυση από πλακίδια ή τσιμεντόπλακες, τι θα πρέπει να κάνω με τη θερμοστεγάνωση;

Ανάλογα με την  περίπτωση (ζητήστε τη γνώμη της τεχνικής μας υποστήριξης για το λόγο αυτό) είναι δυνατόν να διατηρήσουμε ή να απομακρύνουμε την υπάρχουσα επένδυση.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε και αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι η επιφάνεια επί της οποίας θα δημιουργηθεί θερμοστεγανωτική στρώση θα πρέπει να είναι σταθερή καθ'όλο της το εύρος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θερμοστεγάνωσης;

 1. Διασφαλίζει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, η οποία συμπίπτει με τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει μετά τη διαδικασία θερμομόνωσης και αφορά στη θέρμανση ή στο δροσισμό των υποκείμενων στη θερμοστεγανωμένη επιφάνεια, εσωτερικών χώρων του κτηρίου.
 2. Την αισθητική αναβάθμιση της επιφάνειας, η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσεις νέες λειτουργικές χρήσεις (νέοι χώροι) στη διάθεση του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κατοικίας.
 3. Την υψηλή ελαστικότητα της τελικής επιφάνειας εφαρμογής, κατ'επέκταση την ελαχιστοποίηση (πρακτικά το μηδενισμό) της πιθανότητας εμφάνισης ρωγμών προκαλούμενων από τη συστολή και διαστολή των επιφανειών,ή ταλαντώσεων του κτηρίου στο οποίο έχει γίνει η εφαρμογή.
 4. Την εξαιρετική στεγανοποίηση της επιφάνειας εφαρμογής που αποτρέπει κατά απόλυτο τρόπο την εισροή υγρασίας στα υποστρώματα της εφαρμογής.
 5. Τη θωράκιση της κατασκευής έναντι των φθορών που προκαλούνται σε αυτήν από την άμεση επαφή της με το εξωτερικό περιβάλλον του κτιρίου.
Θερμομόνωση

Τι είναι η θερμομόνωση;

Η θερμική ενέργεια που υφίσταται στο φυσικό μας περιβάλλον, πάντοτε κινείται από μια θερμή πηγή προς μια ψυχρότερη.
Η δράση που κάνουμε για να διακόψουμε ή να περιορίσουμε αυτή τη φυσική κίνηση, ονομάζεται θερμομόνωση.
Στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η θερμομόνωση είναι κυρίαρχο ζητούμενο στην κατασκευή τους, προκειμένου να επιτευχθεί θερμική ''άνεση'' η οποία θα διασφαλίσει την ευχάριστη εμπειρία της απολαυστικής διαμονής των ανθρώπων στους χώρους.

Τι συμβαίνει με την απώλεια ενέργειας στις κτιριακές δομές;

Τα κτίρια για τη θέρμανση και το δροσισμό τους καταναλώνουν υψηλά ποσοστά ενέργειας.
Ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται,στην πραγματικότητα ξοδεύεται,αφού τα χωρίς ή με ελλιπή μόνωση δομικά στοιχεία που συνθέτουν την κτιριακή δομή,επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη απώλεια της.

 
 
Top